Wie zijn wij ?

Wij zijn een kerkelijke gemeente die bij elkaar komt in ons kerkgebouw in Mussel.

img_4522De leden van onze kerk komen uit Mussel, Musselkanaal, Vledderveen, Vlagtwedde, Bourtange, Sellingen, Valthermond, Ter Apel en 2e Exloermond. Je kunt ons dus rustig een streekgemeente noemen.

Wij willen een gemeenschap zijn met hart voor God, hart voor elkaar en hart voor de wereld. Je zou dat het motto van onze gemeente kunnen noemen. Dit motto komt voort uit de Bijbel.

Jezus Christus is de hoofdpersoon in de Bijbel. Hij is de meest belangrijke persoon die ooit op aarde heeft geleefd. De meest bijzondere ook, omdat de Bijbel heel duidelijk maakt dat Jezus de Zoon van God is. Jezus Christus is als mens geboren op deze aarde en heeft uiteindelijk aan het kruis de weg naar God vrijgemaakt.

En het is deze Jezus aan wie wij als gemeenschap ons motto hebben ontleend. Hij heeft ons namelijk in zijn onderwijs op aarde gewezen op onze opdracht naar Boven, naar Binnen en naar Buiten. Naar Boven, om de eenheid met God te zoeken, naar Binnen, om de eenheid met elkaar te zoeken en naar Buiten, om Gods liefde uit te stralen naar een wereld die Hem nog niet kent, of op een verkeerde manier kent. Met andere woorden dus: de opdracht om hart te hebben voor God, hart voor elkaar en hart voor de wereld.